Ingrediente folosite in bucataria coreeana

Bucătăria coreeană are la bază o multitudine de ingrediente, cum ar fi orezul, tăiţeii, brânza tofu, legumele şi carnea. Mesele tradiţionale oferă un număr mare de garnituri (banchan), care însoţesc orezul cu bob scurt gătit la abur. Kimchi sau varza murată este servită de obicei la fiecare masă.
Marinata este compusă de obicei din ulei de susan, doejang sau pastă de soia fermenată, sos de soia, sare, usturoi, ghimbir, fulgi de ardei şi gochunjang sau pastă de ardei iute roşu. 
Condimentele folosite sunt numeroase, printre ele aflându-se produse obţinute din soia fermentată (sos de soia, doenjang), oţetul de orez, piperuil roşu, piperul negru, piperul chinezesc, muştarul, dar şi prunele, usturoiul, ceapa, ghimbirul şi prazul. Carnea utilizată în reţete poate fi de vacă, pui sau porc dar şi de peşte, cum ar fi cea de macrou, hering, creveţi, caracatiţă, scoici. Lista ar putea continua cu legumele, care sunt de o mare varietate şi, de obicei, sunt servite crude, în salate sau murate, dar şi ca adaos în mâncărurile fripte sau prăjite. Cele mai folosite în viaţa de zi cu zi include daikon sau ridichea orientală, varza Napa sau varza chinezească, castravetele verde, cartofii, cartofii dulci, spanacul, ceapa, usturoiul, ardeii chili, alge de mare, ciuperci de diferite feluri şi rădăcina de lotus.

 
 
 
eXTReMe Tracker