Bucătăria coreeană are la bază o multitudine de ingrediente, cum ar fi
orezul, tăiţeii, brânza tofu, legumele şi carnea. Mesele tradiţionale
oferă un număr mare de garnituri (banchan), care însoţesc orezul cu bob
scurt gătit la abur. Kimchi sau varza murată este servită de obicei la
fiecare masă.
Marinata este compusă de obicei din ulei de susan, doejang sau pastă de soia fermenată, sos de soia, sare, usturoi, ghimbir, fulgi de ardei şi gochunjang sau pastă de ardei iute roşu.
Marinata este compusă de obicei din ulei de susan, doejang sau pastă de soia fermenată, sos de soia, sare, usturoi, ghimbir, fulgi de ardei şi gochunjang sau pastă de ardei iute roşu.
Condimentele folosite
sunt numeroase, printre ele aflându-se produse obţinute din soia
fermentată (sos de soia, doenjang), oţetul de orez, piperuil roşu,
piperul negru, piperul chinezesc, muştarul, dar şi prunele, usturoiul,
ceapa, ghimbirul şi prazul. Carnea utilizată în reţete poate fi de vacă,
pui sau porc dar şi de peşte, cum ar fi cea de macrou, hering, creveţi,
caracatiţă, scoici. Lista ar putea continua cu legumele, care sunt de o
mare varietate şi, de obicei, sunt servite crude, în salate sau murate,
dar şi ca adaos în mâncărurile fripte sau prăjite. Cele mai folosite în
viaţa de zi cu zi include daikon sau ridichea orientală, varza Napa sau
varza chinezească, castravetele verde, cartofii, cartofii dulci,
spanacul, ceapa, usturoiul, ardeii chili, alge de mare, ciuperci de
diferite feluri şi rădăcina de lotus.