Peste tempura

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)                         
Ingrediente:
1 ou, 1 cana apa cat se poate de rece, 1 cana faina,
1 morcov, 1 dovlecel, 1 ardei gras, 10 creveti (Blak Tiger) sau oricare alt tip de crevete mai mare.
CITESTE MAI DEPARTE- Peste tempura

Pui stir-fry

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
Avem nevoie de:
un piept de pui
2 cepe potrivite 2 ardei(de prefereat de culori diferite)
1 morcov
ciuperci(crude sau din conserva)
1 conserva cu porumb
1 cescuta de orez
2-3 linguri de ketchup picant
2-3 linguri ulei
oregano,sare,piper
Mod de preparare:
CITESTE MAI DEPARTE- Pui stir-fry

Pui cu bambus

Timp de preparare:
25 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Pentru 4 persoane avem nevoie de 400 grame de piept de pui pe care il taiem cubulete
o jumatate de ardei rosu 250 grame de bambus ( putin mai mult de jumatate in cutia de babums de 430 grame )
o lingura ulei de masline
o lingurita de ghimbir pudra
o lingura sos soya
o lingurita de amestec de condimente pt mancare chinezeasca ( eu am cumparat in varianta asta de la magazinul chinezesc
puteti pune aceeasi cantitate din amestec de 5 condimente care este specific bucatariei chinezesti )
o jumate de lingurita de pasta de ardei iute
o lingurita de amidon sau maizena pentru sosuri.
Mod de preparare:
CITESTE MAI DEPARTE- Pui cu bambus

Scoici cu legume-Wok

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
1kg scoici congelate fara cochilie
325gr mix vegetale Wok congelate
1 conserva 425gr cocktail fructe tropicale
Sos de soia
Sos Worcester
Piper
Sare
Mod de preparare:
CITESTE MAI DEPARTE- Scoici cu legume-Wok

Pui cu sos de rosii si cubulete de portocala

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
Pentru 4 portii:500gr piept pui
2 portocale curatate
500gr sos rosii(salicilat,rosii in bulion)
un ardei gras verde
3 cateii usturoi
piper negru
sare
marar
curry
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
CITESTE MAI DEPARTE- Pui cu sos de rosii si cubulete de portocala

Creveti prajiti in unt si usturoi

Timp de preparare:
10 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
10-15 creveţi (după preferinţă)
50 g de unt
3 căţei de usturoi
1/2 limetă (sucul de la)
sare şi piper după preferinţe
CITESTE MAI DEPARTE- Creveti prajiti in unt si usturoi

Pui Gong Bao (pui cu nuci de caju)

Timp de preparare:
30 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
Vreo 400 g de piept de pui dezosat
Doi morcovi
O jumătate de castravete lung sau doi mici
O ceapă mare sau două mici Patru sau cinci căței de usturoi
100 g de nuci de caju
Un ou
Pastă de ardei iute
Sos chilli
Supă de pui preparată în prealabil (poate fi un cub de supă fiert în apă)
Amidon de porumb
Ghimbir
Sare
Sos de soia
Ulei de susan
Ulei de măsline
Oțet de orez
Mod de preparare:
CITESTE MAI DEPARTE- Pui Gong Bao (pui cu nuci de caju)

Pui cu legume si sos de soia

Timp de preparare:
45 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
500 g pui
1 ardei rosu
1 ardei verde
1 ardei galben
CITESTE MAI DEPARTE- Pui cu legume si sos de soia

Paste din orez cu pui si sos de soia

Timp de preparare:
45 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
1 piept pui
1 ardei gras
ceapa verde si uscata
fasole verde si galbena ghimbir
lamaie
sos de soia
peperocini
sare
piper
penne de orez.


Mod de preparare:
CITESTE MAI DEPARTE- Paste din orez cu pui si sos de soia

Pui cu ananas in sos dulce acrisor

Timp de preparare:
1 ora (complexitate medie)
Ingrediente:
600-700gr piept pui
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 morcov 5 fire ceapa verde/1 ceapa mare
250 gr ciuperci/1 conserva ciuperci
1 ananas mic/1 conserva ananas
1 ou
1 lingura amidon alimentar
garnitura:
1/2 cana orez
curry, sare, piper
sos:
1 lingura amidon alimentar
4 linguri zahar
3 linguri otet din vin/de orez
4 linguri sos de soia
1 lingura ulei (porumb)
4 linguri pasta de tomate/ketchup
4 linguri apa/suc de la conserva de ananas


Mod de preparare:
CITESTE MAI DEPARTE- Pui cu ananas in sos dulce acrisor

Furnici in copac

Timp de preparare:
30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
300 g carne tocata de porc
200 g taitei
5 ciuperci shiitake uscate 2 fire de ceapa verde
1 bucata de ghimbir
2 catei de usturoi
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper
2 ardei iuti
piper Sichuan
1 lingurita amidon
2 lingurite sos de soia light
1 lingurita de sos de soia dark
1 lingurita vin de orez
1 lingurita ulei de ardei iute (daca nu aveti, suplimentati cu inca o teaca de ardei iute)
2 lingurite ulei de susan


Mod de preparare:
CITESTE MAI DEPARTE- Furnici in copac

Shrimps mit Gemüze

Timp de preparare:
20 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
250g Shrimps(creveti sau garnele mici)
250g Gemüze(legume pentru tigaie
mix asiatice) 50ml Sesamöl(ulei din seminte de susan)
20ml Austern-Sauce(sos soia pentru creveti cu legume la tigaie)
o rola paste Japoneze din orez si 3 bureti negri chinezesti deshidratati.
Mod de preparare:
CITESTE MAI DEPARTE- Shrimps mit Gemüze

Tocana de pui picant si cartofi (Dak jorim)

Timp de preparare:
1 ora
Ingrediente:
1 kg pui taiat bucatele
2 cartofi mari, taiati bicati
2 morcovi taiati in bucati mari,

3 cepe verzi, taiate felii
2 artdei iuti, taiati felii
Sosul pentru marinat:
2 lingurite de sare,
2 lingurite de piper,
1lingurita sake (sau vin alb sec)
Sos:
4 linguri de boia de ardei iute
4 lingurite de pasta de tomate
2 linguri de usturoi pisat
1 lingura de sos de soia
1 lingurita de piper


Mod de preparare:
CITESTE MAI DEPARTE- Tocana de pui picant si cartofi (Dak jorim)

Calamari umpluti

Ingrediente:
7 tuburi de calamari medii ,cam 18-20 cm lungime
1 kg de ciuperci champignon
4 catei de usturoi
1 ardei rosu taiat cubulete
1 ardei iute
aprox 150-200 g mozzarella
aprox150 g cascaval 1 legatura mare de patrunjel
sare,piper
unt
ulei ptr prajit
4-5 rosii mari
1 Lg capere
otet balsamic
CITESTE MAI DEPARTE- Calamari umpluti

Sushi cu somon afumat

2 cani de orez japonez pentru sushi
2 cani de apa
4 linguri otet de orez
1 pachet de nori
250 g somon afumat
4 castraveti wasabi
CITESTE MAI DEPARTE- Sushi cu somon afumat

Orez cu fructe de mare

1 lingura ulei de masline
1 ceapa
1 ardei rosu
1 ardei galben
1 ardei verde
2 catei de usturoi
CITESTE MAI DEPARTE- Orez cu fructe de mare

Sushi cu ton

3 foi de sushi-nori (foi de alge uscate si presate)
200 g orez cu bobul lung
3 linguri otet (de preferat otet din orez)
4 lingurite zahar brun
1/2 lingurita sare de mare
2 conserve ton in suc propriu
1 castravete lung
1 ceapa
3 linguri sos de soia
Mod de preparare - Sushi cu ton
Speli
orezul de mai multe ori, pana cand apa ramane limpede. il fierbi la foc
mic, timp de 7-8 minute, in 500 ml apa usor sarata. Cand apa a scazut,
stingi focul si acoperi vasul cu un capac, pentru alte 10 minute.
Pentru
a obtine sosul, amesteci otetul cu zaharul si sarea, pana la completa
dizolvare. Torni sosul peste orez si omogenizezi, folosind doua
ustensile de lemn.
Speli castravetele. Cureti, speli si tai
marunt ceapa. Scurgi tonul din conserva si il amesteci cu ceapa si 1
lingura sos de soia. Tai castravetele in bastonase subtiri si lungi.
Intinzi
un servet de bambus. Asezi peste el intai o folie de plastic, apoi o
foaie sushi-nori. intinzi 1/3 din orez, iar deasupra pui ton si
bastonase de castravete. Rulezi ajutandu-te de bambus. Procedezi la fel
pentru celelalte doua foi de alge.
Despachetezi ruloul din
folia de plastic. Umezesti lama unui cutit bine ascutit si tai ruloul
in bucati de aproximativ 4-5 cm. Le servesti stropite cu sos de soia,
alaturi de bucatele de radacina de ghimbir murat.
CITESTE MAI DEPARTE- Sushi cu ton

Salată coreeană de morcovi

Luăm câțiva morcovi mărișori și fragezi; să nu fie deshidratați, caci salata nu va ieși așa de bună.
II trecem prin răzătoarea mare sau prin robot.
Îi presărăm cu puțină sare și îi frecăm cu mâna, așa cum facem la salata de varză.
CITESTE MAI DEPARTE- Salată coreeană de morcovi

Pui iute-dulce cu ciuperci shiitake si orez salbatic

Ingrediente pentru 2 persoane:
2 pulpe de pui, dezosate şi fără pieliţă (circa 300g) tăiate cubuleţe
4-5 ciuperci shiitake uscate de mărime medie
100 g de pesmet
1 lingură de vin de orez (sau 50 ml de vin alb sec!)
4 căţei de usturoi pisat
CITESTE MAI DEPARTE- Pui iute-dulce cu ciuperci shiitake si orez salbatic

Porc dulce acrisor coreean

Ingrediente pentru o portie:
  • 150 g carne porc (fasii subtiri)
  • 2 linguri faina
Pentru sos:
CITESTE MAI DEPARTE- Porc dulce acrisor coreean

Pui tempura ci wasabi

Ingrediente
  • 3-4 felii de piept de pui
  • 150 g amestec Tempura
  • 200 ml apă
  • 2 linguri de sos de soia
  • 3 linguri de ulei extravirgin de măsline
CITESTE MAI DEPARTE- Pui tempura ci wasabi

Tempura

Timp de preparare:
20 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
o ceapa
un morcov
jumatate vinata
un ardei gras
un cartof (nu prea mare)
Mod de preparare:

CITESTE MAI DEPARTE- Tempura

Surimi

Surimi este un cuvant importat din limba japoneza care se refera la un aliment care este fabricat din pasta din carne de peste.
De obicei, surimi este obtinut din carnea unor specii de peste ieftin care
CITESTE MAI DEPARTE- Surimi

SASHIMI

Este modul de taiere in felii subtiri si servire in stare cruda a pestelui si a fructelor de mare.
Se aranjeaza in forme diferite,pe platou sau farfurie,in combinatii cu diferite sosuri.fructe proaspete de mare, ton sau somon, taiate in felii foarte subtiri. Acesta se poate servi cu sos de soia sau condimente proaspete cum ar fi ghimbirul.

  • 500 gr de somon sau ton proaspat

  • 1 morcov

  • 1 daikon (un soi de morcov japonez)

  • 2 linguri ulei de arahide

  • 2 linguri ulei de susan

  • 1 lingurita sos de soia

  • 1 lingurita wassabi (hrean japonez)

  • Zeama de la o lamaie



    • 1 castravete
    • 1 ardei iute
    • 2 catei de usturoi.
    Cum se prepara:

    • Pestele se spala bine, se curata orice urma de grasime sau pielita. Se pune in congelator pentru aproximativ jumatate de ora.
    • Dupa ce se scoate de la congelator, pestele se taie in fasii subtiri.
  • Separat, se spala si curata daikonul, morcovul si castravetele si se taie apoi marunt. Cu ele se orneaza pestele in farfurie.

  • Deasupra pestelui se mai toarna putina zeama de lamaie, putin ardei iute si usturoiul marunt tocat.

  • Se incalzesc intr-o tigaie cele doua tipuri de ulei, care, mai apoi, se varsa deasupra feliilor de somon.



  •  

    CITESTE MAI DEPARTE- SASHIMI

    Kimchi

    Kimchi – este emblema bucatariei coreene, reprezentand o garnitura extrem de iute, facuta din varza murata si ardei iute, in principal, si tinuta la fermentare mai multe luni, sub pamant, in vase de lut; este bogata in fibre si in vitamina C; uneori se mai folosesc si ridichii, ceapa verde si castraveti; kimchi difera in functie de zona geografica (nord-sud), dar si de sezoanele in care este preparata; este considerata si una dintre cele mai sanatoase feluri de mancare coreene; un lucru haios – asa cum englezii si americanii spun „cheese” inainte de a face poze, la fel si coreeni spun „kimchi” inaintea fotografiilor;
    In cele ce urmeaza voi prezenta reteta de baza pentru Kimchi, urmand ca in postarile viitoare sa revin cu diverse variatiuni pe aceeasi tema, prin schimbarea listei ingredientelor si a aromelor folosite, pentru a acoperi o gama cat mai larga de preferinte.
    Ingrediente:
    - 0.5 kg varza
    - 3 linguri sare
    - > 1 lingura de miere, dupa gust
    - 1 lingura usturoi pisat
    - 1 lingura ghimbir dat pe razatoare
    - 3 fire ceapa verde taiata marunt
    - > 1 lingura de chilli pepper (sau pasta de chilli), dupa gust
    - 1.5 litri apa.
    Frunzele de varza se curata de cotoare, se presara foaie cu foaie cu sare (in total 2 linguri), se pun intr-un castron mare, si se adauga 1 litru de apa rece peste ele. Vasul se acopera cu o farfurie peste care se pune o greutate, pentru a ne asigura ca tot continutul este acoperit de lichid, si se lasa pana a doua zi.
    In ziua urmatoare se spala bine fiecare frunza, pentru a nu pastra lichid sau sare pe ele, apoi se presara uniform cu urmatoarele ingrediente, cate o lingura din fiecare: sare, miere, usturoi, ghimbir, ceapa verde, chilli. Se pun toate intr-un borcan mare, se adauga o cana si jumatate de apa calduta, si se acopera gura acestuia cu o farfurie. Datorita procesului de fermentatie ce va urma, este recomandat ca borcanul sa nu fie inchis ermetic, cu capac, si sa avem grija sa nu fie foarte plin (sa lasam minimum 3 degete deasupra continutului, pentru a permite fermentatiei sa aiba loc, fara ca lichidul sa dea pe dinafara).
    Dupa 2-3 zile Kimchi este gata si putem incepe sa-l consumam. Din acest moment va fi necesar sa fie depozitat intr-un loc racoros.
    Sa avem insa in vedere ca Kimchi ajunge la maturitate din punct de vedere nutritional, abia dupa 2-3 saptamani de fermentatie, sub 7 grade Celsius, asa ca, pentru a beneficia de tot complexul sau de efecte, ideal ar fi sa ii permitem acest interval de timp pentru a-l consuma.
    CITESTE MAI DEPARTE- Kimchi

     
     
     
    eXTReMe Tracker