Retete
Persoane interesate
Pui stir-fry
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
Avem nevoie de:
un piept de pui
2 cepe potrivite 2 ardei(de prefereat de culori diferite)
1 morcov
ciuperci(crude sau din conserva)
1 conserva cu porumb
1 cescuta de orez
2-3 linguri de ketchup picant
2-3 linguri ulei
oregano,sare,piper
Mod de preparare:
Etichete: Retete coreene
Pui cu bambus
25 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Pentru 4 persoane avem nevoie de 400 grame de piept de pui pe care il taiem cubulete
o jumatate de ardei rosu 250 grame de bambus ( putin mai mult de jumatate in cutia de babums de 430 grame )
o lingura ulei de masline
o lingurita de ghimbir pudra
o lingura sos soya
o lingurita de amestec de condimente pt mancare chinezeasca ( eu am cumparat in varianta asta de la magazinul chinezesc
puteti pune aceeasi cantitate din amestec de 5 condimente care este specific bucatariei chinezesti )
o jumate de lingurita de pasta de ardei iute
o lingurita de amidon sau maizena pentru sosuri.
Mod de preparare:
Etichete: Retete coreene
Scoici cu legume-Wok
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
1kg scoici congelate fara cochilie
325gr mix vegetale Wok congelate
1 conserva 425gr cocktail fructe tropicale
Sos de soia
Sos Worcester
Piper
Sare
Mod de preparare:
Etichete: Retete coreene
Pui cu sos de rosii si cubulete de portocala
1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
Pentru 4 portii:500gr piept pui
2 portocale curatate
500gr sos rosii(salicilat,rosii in bulion)
un ardei gras verde
3 cateii usturoi
piper negru
sare
marar
curry
ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Etichete: Retete coreene
Creveti prajiti in unt si usturoi
10 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
10-15 creveţi (după preferinţă)
50 g de unt
3 căţei de usturoi
1/2 limetă (sucul de la)
sare şi piper după preferinţe
Etichete: Retete coreene
Pui Gong Bao (pui cu nuci de caju)
30 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
Vreo 400 g de piept de pui dezosat
Doi morcovi
O jumătate de castravete lung sau doi mici
O ceapă mare sau două mici Patru sau cinci căței de usturoi
100 g de nuci de caju
Un ou
Pastă de ardei iute
Sos chilli
Supă de pui preparată în prealabil (poate fi un cub de supă fiert în apă)
Amidon de porumb
Ghimbir
Sare
Sos de soia
Ulei de susan
Ulei de măsline
Oțet de orez
Mod de preparare:
Etichete: Retete coreene
Pui cu legume si sos de soia
45 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
500 g pui
1 ardei rosu
1 ardei verde
1 ardei galben
Etichete: Retete coreene
Paste din orez cu pui si sos de soia
45 minute (complexitate medie)
Ingrediente:
1 piept pui
1 ardei gras
ceapa verde si uscata
fasole verde si galbena ghimbir
lamaie
sos de soia
peperocini
sare
piper
penne de orez.
Mod de preparare:
Etichete: Retete coreene
Pui cu ananas in sos dulce acrisor
1 ora (complexitate medie)
Ingrediente:
600-700gr piept pui
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 morcov 5 fire ceapa verde/1 ceapa mare
250 gr ciuperci/1 conserva ciuperci
1 ananas mic/1 conserva ananas
1 ou
1 lingura amidon alimentar
garnitura:
1/2 cana orez
curry, sare, piper
sos:
1 lingura amidon alimentar
4 linguri zahar
3 linguri otet din vin/de orez
4 linguri sos de soia
1 lingura ulei (porumb)
4 linguri pasta de tomate/ketchup
4 linguri apa/suc de la conserva de ananas
Mod de preparare:
Etichete: Retete coreene
Furnici in copac
30 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
300 g carne tocata de porc
200 g taitei
5 ciuperci shiitake uscate 2 fire de ceapa verde
1 bucata de ghimbir
2 catei de usturoi
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper
2 ardei iuti
piper Sichuan
1 lingurita amidon
2 lingurite sos de soia light
1 lingurita de sos de soia dark
1 lingurita vin de orez
1 lingurita ulei de ardei iute (daca nu aveti, suplimentati cu inca o teaca de ardei iute)
2 lingurite ulei de susan
Mod de preparare:
Etichete: Retete coreene
Shrimps mit Gemüze
20 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
250g Shrimps(creveti sau garnele mici)
250g Gemüze(legume pentru tigaie
mix asiatice) 50ml Sesamöl(ulei din seminte de susan)
20ml Austern-Sauce(sos soia pentru creveti cu legume la tigaie)
o rola paste Japoneze din orez si 3 bureti negri chinezesti deshidratati.
Mod de preparare:
Etichete: Retete coreene
Tocana de pui picant si cartofi (Dak jorim)
1 ora
Ingrediente:
1 kg pui taiat bucatele
2 cartofi mari, taiati bicati
2 morcovi taiati in bucati mari,
3 cepe verzi, taiate felii
2 artdei iuti, taiati felii
Sosul pentru marinat:
2 lingurite de sare,
2 lingurite de piper,
1lingurita sake (sau vin alb sec)
Sos:
4 linguri de boia de ardei iute
4 lingurite de pasta de tomate
2 linguri de usturoi pisat
1 lingura de sos de soia
1 lingurita de piper
Mod de preparare:
Etichete: Retete coreene
Calamari umpluti
7 tuburi de calamari medii ,cam 18-20 cm lungime
1 kg de ciuperci champignon
4 catei de usturoi
1 ardei rosu taiat cubulete
1 ardei iute
aprox 150-200 g mozzarella
aprox150 g cascaval 1 legatura mare de patrunjel
sare,piper
unt
ulei ptr prajit
4-5 rosii mari
1 Lg capere
otet balsamic
Etichete: Retete coreene
Sushi cu somon afumat
2 cani de apa
4 linguri otet de orez
1 pachet de nori
250 g somon afumat
4 castraveti wasabi
Etichete: Retete coreene
Orez cu fructe de mare
1 ceapa
1 ardei rosu
1 ardei galben
1 ardei verde
2 catei de usturoi
Etichete: Retete coreene
Sushi cu ton
200 g orez cu bobul lung
3 linguri otet (de preferat otet din orez)
4 lingurite zahar brun
1/2 lingurita sare de mare
2 conserve ton in suc propriu
1 castravete lung
1 ceapa
3 linguri sos de soia
orezul de mai multe ori, pana cand apa ramane limpede. il fierbi la foc
mic, timp de 7-8 minute, in 500 ml apa usor sarata. Cand apa a scazut,
stingi focul si acoperi vasul cu un capac, pentru alte 10 minute.
Pentru
a obtine sosul, amesteci otetul cu zaharul si sarea, pana la completa
dizolvare. Torni sosul peste orez si omogenizezi, folosind doua
ustensile de lemn.
Speli castravetele. Cureti, speli si tai
marunt ceapa. Scurgi tonul din conserva si il amesteci cu ceapa si 1
lingura sos de soia. Tai castravetele in bastonase subtiri si lungi.
Intinzi
un servet de bambus. Asezi peste el intai o folie de plastic, apoi o
foaie sushi-nori. intinzi 1/3 din orez, iar deasupra pui ton si
bastonase de castravete. Rulezi ajutandu-te de bambus. Procedezi la fel
pentru celelalte doua foi de alge.
Despachetezi ruloul din
folia de plastic. Umezesti lama unui cutit bine ascutit si tai ruloul
in bucati de aproximativ 4-5 cm. Le servesti stropite cu sos de soia,
alaturi de bucatele de radacina de ghimbir murat.
Etichete: Retete coreene
Pui iute-dulce cu ciuperci shiitake si orez salbatic
Etichete: Retete coreene
SASHIMI
Se aranjeaza in forme diferite,pe platou sau farfurie,in combinatii cu diferite sosuri.fructe proaspete de mare, ton sau somon, taiate in felii foarte subtiri. Acesta se poate servi cu sos de soia sau condimente proaspete cum ar fi ghimbirul.
- 1 castravete
- 1 ardei iute
- 2 catei de usturoi.
- Pestele se spala bine, se curata orice urma de grasime sau pielita. Se pune in congelator pentru aproximativ jumatate de ora.
- Dupa ce se scoate de la congelator, pestele se taie in fasii subtiri.
Etichete: Retete coreene
Kimchi
Etichete: Retete coreene