Sushi cu ton

3 foi de sushi-nori (foi de alge uscate si presate)
200 g orez cu bobul lung
3 linguri otet (de preferat otet din orez)
4 lingurite zahar brun
1/2 lingurita sare de mare
2 conserve ton in suc propriu
1 castravete lung
1 ceapa
3 linguri sos de soia
Mod de preparare - Sushi cu ton
Speli
orezul de mai multe ori, pana cand apa ramane limpede. il fierbi la foc
mic, timp de 7-8 minute, in 500 ml apa usor sarata. Cand apa a scazut,
stingi focul si acoperi vasul cu un capac, pentru alte 10 minute.
Pentru
a obtine sosul, amesteci otetul cu zaharul si sarea, pana la completa
dizolvare. Torni sosul peste orez si omogenizezi, folosind doua
ustensile de lemn.
Speli castravetele. Cureti, speli si tai
marunt ceapa. Scurgi tonul din conserva si il amesteci cu ceapa si 1
lingura sos de soia. Tai castravetele in bastonase subtiri si lungi.
Intinzi
un servet de bambus. Asezi peste el intai o folie de plastic, apoi o
foaie sushi-nori. intinzi 1/3 din orez, iar deasupra pui ton si
bastonase de castravete. Rulezi ajutandu-te de bambus. Procedezi la fel
pentru celelalte doua foi de alge.
Despachetezi ruloul din
folia de plastic. Umezesti lama unui cutit bine ascutit si tai ruloul
in bucati de aproximativ 4-5 cm. Le servesti stropite cu sos de soia,
alaturi de bucatele de radacina de ghimbir murat.

 
 
 
eXTReMe Tracker