Salată coreeană de morcovi

Luăm câțiva morcovi mărișori și fragezi; să nu fie deshidratați, caci salata nu va ieși așa de bună.
II trecem prin răzătoarea mare sau prin robot.
Îi presărăm cu puțină sare și îi frecăm cu mâna, așa cum facem la salata de varză.
Adăugăm câțiva căței de usturoi tăiați mărunt, 1-2 linguri de boabe de coriandru zdrobite (nu praf) - e obligatoriu, acesta îi conferă nota asiatică și se combină bine cu aroma de usturoi.
Apoi punem oțet din mere, ulei (de struguri) și amestecăm foarte bine.
Este bună a doua zi, când morcovul s-a macerat un pic și nu mai este tare.
Se poate păstra câteva zile, la rece, pusă în borcane cu capac.
Alături de o felie de pâine neagră, este un fel - prânz, cină, gustare - natural foarte gustos și sănătos.

 
 
 
eXTReMe Tracker