Pui iute-dulce cu ciuperci shiitake si orez salbatic

Ingrediente pentru 2 persoane:
2 pulpe de pui, dezosate şi fără pieliţă (circa 300g) tăiate cubuleţe
4-5 ciuperci shiitake uscate de mărime medie
100 g de pesmet
1 lingură de vin de orez (sau 50 ml de vin alb sec!)
4 căţei de usturoi pisat
½ ceapă albă sau roşie tocată mărunt
2 cm de ghimbir proaspăt, răzuit
½ de limetă -sucul de la
1 linguriţă de pastă de ardei iute
2 linguri de ulei de arahide
3 linguri de sos de soia dark
8 căţei de usturoi zdrobiţi
1 lingura de miere (la mine desigur miere dietetică)
½ ardei iute roşu, tăiat fâşiuţe pentru ornat
2 cepe verzi, tăiate în diagonală, pentru ornat
2 porţii de orez sălbatic, garnitură
Preparare:
Pentru început, marinăm carnea de pui.
Pulpele de pui, le spălăm în apă rece, le stergem cu un prosop de hârtie de apă, le curăţăm de grăsime şi tendoane şi le tăiem în bucăţele de 1-2 cm. Le punem întrun bol curat.Întrun alt bol, turnăm vinul de orez, ½ din cantitatea de sos de soya dark, ghimbirul ras, sucul de la limetă, usturoiul pisat, ceapa tocată mărunt. Amestecăm bine toate aceste ingrediente.
Dacă tot stăm pentru marinarea cărnii, e bine să ne ocupăm acum şi de ciupercile shiitake uscate. Practic trebuie să le rehidratăm. Aşa că, intrun vas în care punem apă fiartă, introducem şi ciupercile şi le lăsăm si pe ele 30 de minute pentru rehidratare.
Atenţie: apa în care s-au hidratat ciupercile să nu o aruncaţi! Aceasta apă, în care ciupercile si-au lăsat aroma şi culoarea arămie, se v-a folosi mai departe în reţetă. Iar dacă aţi folosit o cantitate mai mare de apă pentru hidratarea acestor ciuperci, nu-i nici o problemă. A doua zi (sau chiar în aceeaşi zi) să o folosiţi la prepararea unei supe creme de ciuperci. Îi dă o savoare deosebită! O să vedeţi!După ce s-au rehidr
Se mai fierb încă câteva minute, timp în care sosul se îngroaşă substanţial. E timpul să gustăm preparatul şi să-l asezonăm cu ce trebuie ca să fie aşa cum dorim. Eu am mai pus un pic de pastă de ardei, căci îmi place mai condimentat.
Dar acum e momentul să faceţi şi voi corecţiile pentru arome şi gust!
După ultima asezonare, se poate scoate de pe foc tigaia.

Preparatul e gata pentru servit.
Ornaţi-l cu fâşi subţiri de ardei iute roşu sau verde şi cu ceapa verde, tăiată in diagonală (adică în stil asiatic).
Sau cu ce doriţi voi să fie ornat!
Eu l-am servit cu orez sălbatic, dar puteţi să-l serviţi şi cu paste din orez (cum a specificat Radu) sau cu orice fel de garnitură doratat, le tăiem picioruşul pentru că e cam "lemnos" şi păstrăm doar "căciula", pe care o tăiem în fâşii subţiri.

 
 
 
eXTReMe Tracker